Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК анулював реєстраційні свідоцтва двох партій

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження адміністративні справи, ухвалив анулювати реєстраційні свідоцтва політичних партій «Національно-демократичне об'єднання «Україна» та «Всеукраїнська політична партія - Екологія та Соціальний захист».

Деталі повідомляє прес-служба ОАСК.

Суд, дослідивши надані позивачем - Міністерство юстиції - докази, які не спростовано відповідачами, дійшов висновку про те, що відповідачі порушили вимоги статті 24 Закону «Про політичні партії в Україні», оскільки протягом десятирічного строку політичною партією не було висунуто своїх кандидатів по виборах Президента та виборах народних депутатів.

Також суд наголошує, що відповідачами не надано жодних доказів на підтвердження факту висування кандидатів на виборах з моменту реєстрації політичних партій у строк, який би переривав десятирічний термін для такого висування, наслідком чого є анулювання реєстраційних свідоцтв.

В ОАСК нагадали, що до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшли позови від Міністерства юстиції щодо анулювання реєстраційних свідоцтв понад 40 партій. Наразі суд ухвалив рішення щодо анулювання реєстраційних свідоцтв політичних партій «Третя Українська Республіка», «Трудова Україна», «Всеукраїнський патріотичний союз», «Нова сила» та Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Історію проходження судової справи можна перевірити у VerdictumPRO. Дізнайтеся, чи не було рішення переглянуто або скасовано, оцініть весь перебіг справи та спрогнозуйте тривалість розгляду. Замовте VerdictumPRO окремо або ще із 50 цифровими інструментами у складі LIGA360:Юрист.

Читайте також:

Велика Палата ВС відійшла від раніше визначеної правової позиції щодо нікчемності заповіту

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини