Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон щодо відновлення роботи ВККС направлено на підпис Президенту

Реклама

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав Закон (проект № 3711-д) «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України».

Про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Документ приводить положення законодавства України у відповідність із рішеннями Конституційного Суду України від 18 лютого 2020 року № 2-р/2020 та від 11 березня 2020 року № 4-р/2020, відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, вдосконалення процедури її формування та діяльності.

Закон:

- визначає порядок формування ВККС;

- встановлює кількість членів цього органу;

- вдосконалює порядок проведення конкурсу та призначення на посаду члена ВККС;

- вдосконалює порядок організації роботи та засідань;

- вирішує низку інших питань, пов'язаних з роботою ВККС.

Як раніше повідомляв Дмитро Разумков, в ухваленому Законі є колізія. Була проголосована пропозиція № 453, яка збільшувала вплив міжнародних експертів на прийняття рішення. Водночас була підтримана пропозиція № 409. Обидві правки містять різні правила, за якими рішення конкурсної комісії з відбору членів ВККС вважається прийнятим. Таким чином, норми Закону можна трактувати по-різному.

Як зазначає Голова Парламенту, є велика вірогідність, що Президент заветує цей Закон з цього технічного питання і він буде повернутий з вето до Верховної Ради.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, 5 липня Закон було направлено на підпис Президенту.

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер ви зможете розрахувати вірогідність перемоги вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням.

Читайте також:

Відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України: Закон прийнято

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини