Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада має намір заборонити продаж ліків дітям

Реклама

На сьогоднішньому засіданні ВР, 2 червня, за основу був прийнятий законопроект № 5123-1 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за реалізацію (відпуск) лікарських засобів малолітнім особам".

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Пропонується встановити адмінвідповідальність за продаж і доставку лікарських засобів малолітнім особам.

Відповідно до тексту проекту до першого читання, планується доповнити КУпАП новою статтею 42-5 «Реалізація (відпуск) лікарських засобів малолітнім особам», якою встановити за такі правопорушення відповідальність у вигляді накладання штрафу у розмірі від 400 до 800 НМДГ (від 6 800 грн до 13 600 грн), а за повторне порушення - накладання штрафу від 800 до 1400 НМДГ (від 13 600 грн до 23 800 грн).

Складати протоколи про такі адмінправопорушення будуть уповноважені особи органів внутрішніх справ (Національної поліції), а розглядати справи - судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів. 

Читайте також: У червні в українців будуть два довгі вікенди

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини