Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ розгляне конституційність призначення членів НКРЕКП

Реклама

Велика палата Конституційного Суду України 18 травня о 10.00 на відкритій частині пленарного засідання у формі письмового провадження розгляне справу за конституційним поданням 50 народних депутатів України щодо відповідності Конституції пунктів 3, 4 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення конституційних принципів у сферах енергетики та комунальних послуг» № 394-IX, деяких указів Президента. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті КСУ.

Автори клопотання вважають, що пункти 3, 4 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону, деяких указів про призначення членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, не відповідають ч. 4 ст. 5, ст. 6, ч. 2 ст. 8, ч. 2 ст. 19, ст. 102, частинам 1, 3 ст. 106 Конституції.

Читайте також: Президент утворив конкурсну комісію для відбору кандидатур на посади суддів КСУ

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер ви зможете розрахувати вірогідність перемоги вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини