Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Національний банк зменшив термін зберігання готівки на карантині

Реклама

Національний банк України зменшив термін зберігання на карантині готівки, прийнятої від банків з обігу, із 14 до 5 днів. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті регулятора.

"Таке рішення Національний банк ухвалив, керуючись рекомендаціями Міністерства охорони здоров'я України. Зокрема, згідно з оновленими інструкціями Центру контролю та профілактики захворювань від 05 квітня 2021 року основний шлях зараження людей коронавірусом SARS-CoV-2 - це вплив крапель дихання, що несуть інфекційний вірус. Ризик зараження людей через контакт із забрудненими поверхнями або предметами, зокрема готівкою, як правило, вважається низьким", - йдеться в повідомленні.

Однак зазначається, що п'ятиденний термін значно перевищує період виживання коронавірусу на поверхнях (від кількох годин до трьох діб).

В Нацбанку нагадали, що на початку пандемії у 2020 році Національний банк упровадив довготривалу витримку готівки на карантині.

Банкноти та монети, які надходять до Нацбанку з обігу, одразу відправляються в окреме сховище на карантин.

Упродовж року цей карантин тривав щонайменше 14 днів. Відтепер термін перебування готівки в окремому сховищі на карантині скорочується до 5 днів.

Після п'ятиденного карантину здійснюватиметься автоматизоване оброблення банкнот за допомогою спеціалізованих високошвидкісних машин. Банкноти, придатні для повернення в обіг, упаковуватимуться в пачки та термоусадкову плівку. На цьому етапі пачки банкнот у термоусадковій печі піддаються температурному шоку (160 градусів за Цельсієм), що теж сприятиме боротьбі з вірусом і мінімізації ризику зараження.

Читайте також: Колекторам установлено чіткі правила роботи: Закон офіційно опубліковано

Реструктуризація валютних кредитів: закони набули чинності

Бізнес щодня стикається з ризиками - від партнерів, клієнтів або конкурентів. Відтепер у CONTR AGENT можна перевірити інформацію про фізичних осіб і бути впевненими у бізнес-зв'язках. Система проаналізує інформацію з державних реєстрів, і повідомить, якщо особа переховується від органів влади, є у реєстрі боржників, або має відкриті провадження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини