Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування: Раді рекомендують прийняти закон

Реклама

Члени Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності під час засідання, яке відбулося 14 квітня у режимі відеоконференції, розглянули законопроект № 5246 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування.

Законопроект поданий Президентом і визначений ним як невідкладний, повідомляє Інформаційне управління Апарату ВР.

Проектом передбачається доповнити Кримінальний процесуальний кодекс положеннями, якими пропонується закріпити правові основи використання інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування в діяльності учасників кримінального провадження.

Законопроектом, зокрема, передбачається:

- функціональне призначення інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування;

- надання доступу до матеріалів, які зберігаються в інформаційно-телекомунікаційній системі досудового розслідування;

- можливість інтеграції інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування з іншими інформаційними, інформаційно-телекомунікаційними системами у випадках, передбачених законом.

Міністр юстиції Денис Малюська зазначив, що прийняття цього законопроекту створить правові підстави для запровадження і функціонування інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування, зберігання в ній інформації кримінального провадження та зменшення обсягу паперового документообігу в органах досудового розслідування.

Голова підкомітету Максим Павлюк доповів рішення підкомітету, який пропонує Комітету підтримати законопроект. Він також зазначив, що законопроект спрямований на діджиталізацію досудового розслідування.

Максим Павлюк повідомив, що на засіданні підкомітету, усі учасники схвально відгукнулися на нього і підтримали. Позитивні відгуки надійшли від Верховного Суду, Служби безпеки, Національної поліції, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Ряд зауважень висловило ДБР, однак в цілому законопроект підтримало.

Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект № 5246 за основу та в цілому.

Контролюйте надходження судових рішень за вашими темами. LIGA360: ЮРИСТ - це щоденні оновлення справ, доступ до 90 млн судових рішень й зручні фільтри для пошуку. Дізнайтеся більше про інструменти LIGA360 за посиланням.

До 28 квітня юристи тестують преміум-пакети LIGA360 безкоштовно. У вас є змога оцінити усі переваги системи, а саме: найповнішу базу законодавства й судових рішень, автоматичні сигнали про зміни, перевірка контрагентів. Отримайте 2-тижневий тестовий доступ прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини