Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі за одержання неправомірної вигоди

Реклама

22 березня колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок у справі № 991/3921/20 за обвинуваченням судді Міжгірського районного суду Закарпатської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК (одержання неправомірної вигоди). Про це повідомила прес-служба ВАКС.

ВАКС визнав суддю винуватим та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років із позбавленням права обіймати посаду судді на строк 3 роки з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Зазначається, що суд призначив додаткове покарання у виді позбавлення права обіймати посаду судді на максимально можливий строк, виходячи з того, що обвинувачений вчинив відповідний злочин саме за такою посадою з використанням відповідного службового становища.

Запобіжний захід у виді застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 168 160 гривень, залишено без змін до набрання вироком законної сили.

У ВАКС нагадали, що цей суддя обвинувачувався у тому, що він висловив прохання та одержав 15 тис. грн за ухвалення рішення на користь позивача у цивільній справі про стягнення суми боргу за невиконані роботи.

Читайте також:

Судді призначено покарання у виді 3 років та 6 місяців позбавлення волі за зловживання впливом

ВС задовольнив позов Оксани Царевич щодо її звільнення з посади судді

Верховний Суд почав розгляд справи щодо застосування санкцій до телеканалів

Застосування санкцій до телеканалів: ВС визначився із відкриттям провадження у двох справах

Адвокати-члени НААУ підвищують кваліфікацію з новим цифровим рішенням. LIGA360:Адвокат НААУ надає доступ до навчальних продуктів ВША для отримання залікових балів. А ще тут є повна база законодавства й свіжа аналітика від експертів юридичного ринку. Дізнайтеся про всі переваги за посиланням. Ви також можете отримати безкоштовний тестовий доступ до рішення LIGA360:Адвокат НААУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини