Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін розширив список недозволених до переміщення через кордон лікарських засобів

Реклама

Кабмін уніс зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Відповідна постанова від 10 березня 2021 року № 192 набрала чинності 12 березня.

З повним текстом документа зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

У результаті цих змін перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів значно розширився.

Державна прикордонна служба роз'яснила: це означає, що перевезення через державний кордон цих категорій медпрепаратів, які містять наркотичні та психотропні речовини, також буде регламентуватися та при виявленні вилучатися на державному кордоні.

У Держмитслужбі також пояснили, що ввезення на територію України, вивезення з неї чи транзит через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів здійснюється за наявності дозволу на право ввезення (вивезення) чи транзиту наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів, виданого центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, протидії їх незаконному обігу. У разі відсутності такого дозволу Держмитслужба може заблокувати ввезення, вивезення або транзит наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів.

Бажаєте отримувати найсвіжішу аналітику і бути в курсі правових новин? У цьому допоможе LIGA360: Юрист. Слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок та регулярне оновлення профільних видань. Придбайте LIGA360: Юрист прямо зараз.

Читайте також:

Медичні висновки можна буде отримувати в електронній формі: плани МОЗ до 2023 року

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини