Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова модель організації діяльності Нацполіції: що зміниться?

Реклама

Голова Національної поліції України Ігор Клименко презентував нову модель організації діяльності Нацполіції. Про це повідомив Урядовий портал.

«В Україні успішно пройшла адміністративно-територіальна реформа: 490 районів ліквідовано, натомість створено 119 і 17 на тимчасово окупованих територіях. Тож спершу ми вирішили відштовхуватися саме від цих нововведень. Але ми не просто слідували новоутвореним районам, а провели детальний аналіз. У результаті у нас з'явилося 132 районні підрозділи поліції - управління та відділи. Щоби максимально охопити населення поліцейським захистом, у їх складі ми створили відділи, відділення та сектори поліцейської діяльності», - розповів Голова Національної поліції України.

Зазначається, що відділення поліції поділені на два типи:

  • одні будуть мати у штаті слідчі підрозділи та карний розшук;

  • в інших залишиться лише дізнання та превентивні служби.

Це пояснюється тим, що злочини невеликої тяжкості тепер є кримінальними проступками, які можуть розслідувати поліцейські офіцери громади, дільничні та працівники ювенальної превенції. Тож не всі невеликі підрозділи потребують у своїй структурі кримінальну поліцію та слідство.

Також Ігор Клименко пояснив, що сектори поліцейської діяльності - це невеликі підрозділи поліції, де буде працювати лише превенція - тобто групи реагування, які оперативно виїжджають на виклики по 102, а також дільничні офіцери поліції, які безпосередньо працюють із населенням.

За його словами, одна із основних ідей зміни моделі управління - це створення на базі кожного району єдиного безпекового простору.

"Якщо раніше всі територіальні підрозділи були окремими структурними одиницями і виконували завдання виключно на визначених окремих територіях управлінь, відділів чи відділень, то тепер основним залишився районний підрозділ, а всі інші структурні одиниці - в його підпорядкуванні. В розпорядженні керівника районного підрозділу - усі наряди поліції та групи реагування на території району, тож він самостійно може визначати їх дислокацію залежно від оперативної необхідності", - йдеться в повідомленні.

При цьому глава Нацполіції наголосив, що скорочення кількості територіальних підрозділів поліції та особового складу не відбудеться. Натомість скорочено 1000 керівників, а їх посади передали у служби, які найчастіше комунікують із людьми. Він зазначив: нині в державі створено 26 обласних головних управлінь Нацполіції, 646 територіальних підрозділів і 500 поліцейських станцій.

Читайте також: За завідомо неправдивий виклик спецслужб хочуть штрафувати до 10 200 грн

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини