Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якщо суд визнає народного депутата винним у неперсональному голосуванні, він втратить мандат

Реклама

Народний депутат втратить свої повноваження, якщо суд визнає його винним у неперсональному голосуванні, що є кримінальним правопорушенням.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, повідомляє прес-служба Апарату ВР.

"Кнопкодавство - це кримінальне правопорушення, тому рішення буде прийнято в рамках діючого Кримінального процесуального кодексу. Якщо вступає в силу рішення суду, то народний депутат перестає бути народним депутатом України. Фактично автоматично", - зауважив Голова Парламенту.

Дмитро Разумков зазначив, що Верховна Рада комплексно підходить до питання боротьби з кнопкодавством. На сьогодні вже є перші рішення.

"Місця на задніх рядах, які не закріплені за народними депутатами і де, можливо, відбувалися такі ганебні явища, відключені від системи "Рада". Сподіваємося, що найближчим часом нам вдасться прив'язати картку депутата до конкретного місця. І ми фактично зможемо бачити, з якого місця або за кого проголосував той чи інший нардеп", - розповів Голова Парламенту.

Дмитро Разумков також додав, що планується додатково встановити чотири камери відеоспостереження в залі пленарних засідань. “Програма максимум - перейти на нову систему "Рада" або її аналоги, щоб повністю унеможливити неперсональне голосування. Є різні варіанти, починаючи з сенсорних кнопок і закінчуючи відбитком пальця”, - наголосив він.

Нагадаємо, в Україні вперше народному депутату повідомлено про підозру в кнопкодавстві.

Моніторте зміни законодавства і судових рішень зі смартфону. З LIGA360 ви отримуватиме сповіщення про зміни в окремих фрагментах НПА, реєстрах, судових рішеннях. Сигнали автоматично надходитимуть в Telegram-бот. Замовте LIGA360 сьогодні і налаштуйте свою роботу в режимі смарт.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини