Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В чергу на вакцинацію від COVID-19 можна буде записатись через "Дію"

Реклама

Мінцифра разом з МОЗ та НСЗУ розробляє цифровий інструмент для організації вакцинації від COVID-19 в Україні. Про це розповів Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомила прес-служба Міністерства.

"Мінцифра веде перемовини з МОЗ, щоб через "Дію" ми почали прийом електронних заявок від українців, які планують вакцинуватися. Так ми зможемо спрогнозувати попит, щоб потім ефективно організувати систему і логістику вакцинації. Важливо зібрати якісну інформацію, щоб ефективно і децентралізовано організувати цей процес" - зазначив Михайло Федоров. 

За його словами планується зробити запис в електронну чергу на вакцинацію від COVID-19 через "Дію" в кілька кліків. На базі медичної електронної системи eHealth буде формуватися база громадян, які надішлють заявку на вакцинацію. 

Зазначається, що на підставі записів в "Дії" відповідно до плану поставок вакцин МОЗ та НСЗУ зможуть оперативно розподіляти вакцини згідно черги.

Також працюватиме контакт-центр, який відповідатиме на запитання громадян.

Розрізняйте фейкові новини та відслідковуйте інформацію з надійних джерел у системі Semantrum. Система моніторить понад 20 телеканалів, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ, 15 радіостанцій у реальному часі. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum на 14 днів та забезпечте себе достовірною інформацією.

Читайте також: Кабмін оприлюднив календарний план безкоштовної вакцинації 2021

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини