Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поетапне впровадження ЄСІТС: законопроект прийнято за основу

Реклама

Сьогодні, 16 грудня, депутати прийняли за основу проект Закону № 3985 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи".

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Законопроект розроблений з метою забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи шляхом її поетапного впровадження, йдеться в пояснювальній записці до проекту.

ЄСІТС є сукупністю інформаційних і телекомунікаційних підсистем, які забезпечують автоматизацію визначених законодавством процесів діяльності, включаючи документообіг, розгляд судових справ, складання оперативної та аналітичної звітності, надання інформаційної допомоги суддям, а також процесів, які забезпечують фінансові, майнові, організаційні, кадрові, інформаційно-телекомунікаційні та інші потреби користувачів ЄСІТС.

Оскільки на цей час підсистеми ЄСІТС перебувають на різному етапі готовності, доцільно передбачити її поетапне запровадження, що дасть змогу розпочати використання підсистем і модулів, які вже знаходяться на фінальному етапі їх розробки, не чекаючи готовності інших підсистем, розробка яких знаходиться на початковому етапі. Таке поетапне запровадження ЄСІТС також дасть змогу забезпечити комплексну підготовку до початку її функціонування на належному рівні в судах та органах і установах системи правосуддя.

Законопроектом передбачено внести відповідні зміни до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства та Закону «Про Вищу раду правосуддя».

Згідно з документом окремі підсистеми чи модулі Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи починають функціонувати за кожним етапом через 30 днів з дня опублікування Вищою радою правосуддя в газеті "Голос України" та на веб-порталі судової влади відповідного оголошення про створення та забезпечення функціонування відповідної підсистеми чи модуля Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Також підвищується роль Вищої ради правосуддя в процесах запровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Компанія ЛІГА:ЗАКОН пропонує незамінні інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для юристів за мегазнижками до 60 %. Уся нормативно-правова інформація, алгоритми дій у різноманітних ситуаціях, судові рішення з правовими позиціями, типові договори та шаблони. Оберіть своє рішення для автоматизації рутинної роботи та продуктивного Нового 2021 року. Встигніть оформити замовлення зі знижкою, до завершення акції залишились лічені дні.

Читайте також:

Дайджест виправдувальних вироків за ст. 191 Кримінального кодексу України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини