Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Умови застосування штрафів за відсутність маски: роз'яснення Мін'юсту

10 листопада 2020, 16:05
7069
0
Реклама

Міністр юстиції України Денис Малюська роз'яснив правила застосування штрафів за відсутність маски у громадських приміщеннях і транспорті. Відповідне повідомлення розміщено на сторінці Міністерства у Facebook.

"Застосування штрафів від 17 до 34 тисяч гривень за порушення будь-яких правил карантину було несправедливим. 6-го листопада Верховна Рада України прийняла Закон, яким встановлюються штрафи за не носіння маски у громадських приміщеннях та транспорті в розмірі від 170 до 255 гривень", - вказав міністр.

Про те, що прийнято відповідний Закон (законопроект № 3891) детальніше читайте тут. Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Денис Малюська зазначив, що застосування такого штрафу буде швидким: його накладатиме поліцейський, представник санітарно-епідеміологічної служби чи органів місцевого самоврядування одразу ж на місці.

Також він зауважив, що такі штрафи не будуть застосовувати до неповнолітніх, а також за не носіння маски на вулиці.

Читайте також:

Штраф за перебування без маски в громадському місці: різна судова практика

Судочинство під час карантину: судова практика з процесуальних питань

Порушення карантину бізнесом: що каже судова практика

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини