Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддю господарського суду Одеської області засуджено до 9 років позбавлення волі

Реклама

7 жовтня 2020 року Вищий антикорупційний суд за участю прокурорів САП оголосив обвинувальний вирок судді господарського суду Одеської області, обвинуваченого у вимаганні та одержанні 570 тис. гривень неправомірної вигоди.

Про це повідомив портал "Судова влада України" з посиланням на сторінку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

У 2014 році суддю було викрито на вимаганні та одержанні 570 тис. гривень від директора приватного підприємства за задоволення позовних вимог у господарській справі, яка перебувала у нього на розгляді.

Гроші він отримав у три етапи, двічі - безпосередньо у службовому кабінеті.

Колегія суддів, розглянувши матеріали кримінального провадження, заслухавши свідків та дослідивши докази у справі, визнала суддю винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК.

Вироком суду суддю господарського суду засуджено до 9 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Вирок набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо не буде внесено апеляційної скарги.

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. ЛІГА:ЗАКОН презентує першу систему аналізу судових рішень із передбаченням вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Функціонал прогнозування на підставі аналізу тексту позовної заяви створено для попередньої оцінки ризиків та економії часу адвоката протягом підготовки до судових засідань. Детальніше за посиланням

Нові виклики - нові можливості. Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ

Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Позбавлення волі за шахрайство шляхом обману - справедливе покарання: рішення ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини