Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліквідаційну процедуру банків хочуть змінити: законопроект прийнято за основу

Реклама

Народні депутати підтримують ініціативу збільшення інструментів впливу Нацбанку у сфері банківського регулювання та нагляду.

Відповідний законопроект № 2571-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" було прийнято в першому читанні за основу на позачерговому засіданні Парламенту 30 березня. Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

У законопроекті запропоновано унормувати питання у сфері банківської діяльності, зокрема:

- удосконалити регулювання діяльності банків, зокрема шляхом надання Нацбанку необхідних інструментів впливу у цій сфері;

- встановити особливості судового провадження у справах щодо оскарження рішень Нацбанку про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, про відкликання у банку банківської ліцензії та його ліквідацію, рішень Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про запровадження тимчасової адміністрації у банку, про початок процедури ліквідації банку, про затвердження плану врегулювання та будь-яких інших рішень, прийнятих на його виконання, а також рішень щодо призначення уповноважених осіб Фонду, делегування їм повноважень, рішень Кабінету Міністрів про участь держави у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, рішень Міністерства фінансів, прийнятих на виконання таких урядових рішень, а також встановлення чітких законодавчих приписів щодо неможливості зупинення або припинення розпочатих на підставі таких рішень процедур;

- удосконалити регулювання ліквідаційної процедури банків, механізму відшкодування збитків (стягнення шкоди) з пов'язаних з банком осіб та інших осіб, якими банку та кредиторам банку були завдані збитки (завдана шкода), розширення та удосконалення механізмів участі держави у виведенні банку з ринку.

Перевірити банк, з яким ви маєте намір співпрацювати, на благонадійність можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Тримайте руку на пульсі у період кризи, забезпечте себе надійною базою інформаційно-аналітичних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для підготовки до судових спорів та перевірок на підприємстві, для створення договорів будь-якої складності та тематики, для швидкого реагування на зміни бізнес-партнера. Обирайте Антикризовий пакет ІТ-продуктів ЛІГА:ЗАКОН та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні. Замовити.

Читайте також:

Карантин до 24 квітня: що дозволено та що заборонено

В Україні посилено карантинні заходи

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини