Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін ліквідує Національну академію прокуратури України

Реклама

https://ips.ligazakon.net/document/view/T190113?docId=T190113&productAlias=ips_web

Кабінет Міністрів постановив ліквідувати Національну академію прокуратури України.

Відповідну постанову № 175 було прийнято 3 березня 2020 року. З повним текстом можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

На її базі буде створено Тренінговий центр прокурорів України. Це ще один крок у реформуванні органів прокуратури, яка розпочалась у вересні 2019 року і передбачає атестацію прокурорів всіх рівнів, створення Офісу Генерального прокурора та добір до нього людей з-поза системи, а також розробку нових механізмів роботи прокурорів.

У роботі Тренінгового центру прокурорів переважатиме прикладна спрямованість навчальних програм, які ґрунтуватимуться на потребах практики.

Основу тренерського складу заповнять прокурори, яким гарантуватиметься кар'єрне зростання, матеріальна мотивація та особистісний розвиток.

Крім того, Тренінговий центр прокурорів України забезпечуватиме початкову підготовку кандидатів на посади прокурорів. Вже за місяць у Тренінговому центрі прокурорів України проходитимуть стажування кандидати, які успішно пройдуть добір на 100 вакантних посад прокурорів в Офісі Генерального прокурора.

Постановою № 175 затверджено перелік платних послуг, які можуть надаватися Тренінговим центром прокурорів України та його регіональними відділеннями.

Читайте також: скільки зароблятимуть прокурори.

Також вносяться зміни до урядової постанови № 329 в частині визначення порядку обчислення стажу роботи для встановлення щомісячної надбавки за вислугу років працівникам Тренінгового центру прокурорів України та розмірів посадових окладів працівників Тренінгового центру.

Найголовніше про реформу органів прокуратури можна знайти в окремому сюжеті, який для вас зібрала ЮРЛІГА.

З нормативно-правовими актами, що стосуються реформи органів прокуратури, можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини