Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсьогодні розпочинається всеукраїнська кампанія з детінізації зайнятості в будівництві

Реклама

Будівництво - одна з найбільш ризикових сфер, де використовується незадекларована праця та відбувається травмування працівників. За даними Держстату, понад 16 % (556,8 тис. осіб) від усього неформально зайнятого населення у першому півріччі 2019 року працювали у сфері будівництва.

На виконання доручення Прем'єр-міністра про вжиття заходів щодо детінізації ринку праці у будівельній галузі 2 березня стартує масштабна всеукраїнська кампанія, яка відбуватиметься у два етапи.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з питань праці.

1. З 2 по 20 березня проходитимуть інформаційні заходи. Під час таких заходів інспектори праці роз'яснюватимуть роботодавцям і працівникам переваги офіційного працевлаштування, ризики незадекларованої праці.

Будівництво, як і агропромисловий комплекс, мають динаміку зростання травматизму (порівняно з іншими галузями, у яких кількість травмованих майже не змінилася до попередніх років, або навіть зменшилася). У зв'язку з цим під час першого етапу кампанії значну увагу буде також приділено питанням профілактики виробничого травматизму під час виконання будівельних робіт.

Окремо у Держпраці звернули увагу, що під час першого етапу кампанії жодні заходи впливу не застосовуватимуться.

2. З 30 березня по 30 квітня проходитимуть інспекційні відвідування суб'єктів господарювання.

Подібна кампанія вже відбулася у сфері торгівлі товарами та послугами, готельно-ресторанного бізнесу, а у галузі сільського господарства, транспорту та кур'єрської діяльності - запланована протягом 2020 року.

ЮРЛІГА писала, що 2 лютого 2020 року було внесено зміни до статті 265 КЗпП. Про те, які фінансові санкції встановлено за порушення законодавства про працю, читайте в окремому матеріалі ЮРЛІГИ.

Нагадаємо, знайти алгоритми дій під час проведення перевірок можна в модулі "Мистецтво оборони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ. А відомості про реквізити усіх найвищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони і прізвища керівників), а також дані про історію створення органів влади можна дізнатися у модулі "Органи влади", який входить до складу Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН.

План перевірок вашого підприємства можна знайти в зручному сервісі CONTR AGENT, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Порядок перевірок Держпраці хочуть змінити

Держпраці масово перевірятиме роботодавців до кінця 2020 року

Змінено процедуру накладення штрафів за порушення трудового законодавства

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини