Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно декларувати банківські рахунки з нульовим балансом

Реклама

Податківці нагадали, що відомості про банківські рахунки потрібно декларувати незалежно від наявності коштів на карті або закінчення строку їх дії.

Зазначено, що з 1 січня 2020 року суб'єкти декларування мають внести в декларацію відомості про всі банківські рахунки, відкриті на ім'я суб'єкта декларування або члена його сім'ї, незалежно від наявності залишку коштів на них станом на 31 грудня звітного періоду.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/192268_deklarats-za-2019-rk-shcho-vazhlivo-vrakhuvati-derzhsluzhbovtsyam

Важливо, що це стосується і карток, термін дії яких скінчився - завершення строку дії банківської карти не тягне за собою автоматичне закриття банківського рахунка. Тому відомості про такий рахунок необхідно також зазначити.

Крім того, необхідно декларувати відомості про фінансову установу, якщо у вас більше половини днів звітного періоду був доступ до банківського сейфу. Такий доступ міг мати як сам суб'єкт декларування, так і члени його сім'ї. Доступ до сейфу має бути на кінець звітного періоду впродовж 183 днів.

Нагадає підприємцям, коли платити податки і подавати звіти бот-бухгалтер ReporTах. Крім того, бот самостійно перевіряє чи немає у вас податкових боргів і штрафів перед державою. Після перевірки - допоможе сплатити борг миттєво.

Також читайте:

Податкові знижки за 2019 рік: важливі моменти;

Запрацювала програма вигідних кредитів для малого і середнього бізнесу;

Діють зменшені штрафи для роботодавців: порівняльна таблиця.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини