Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стажування в органах прокуратури: як відбуватиметься

Реклама

https://ips.ligazakon.net/document/view/T190113?docId=T190113&productAlias=ips_web

Генеральний прокурор визначив, яким чином відбуватиметься стажування в органах прокуратури.

Відповідний наказ № 15 було прийнято 10 січня 2020 року. З повним текстом наказу можна ознайомитися, замовивши тестовий доступ до ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Порядок визначає процедуру проходження стажування кандидатами на посаду прокурора, які успішно пройшли добір на зайняття вакантної посади відповідно до загального рейтингу кандидатів та щодо яких прийнято рішення про направлення на стажування до органу прокуратури.

Стажування проводитимуть для підготовки кандидата до самостійної роботи на посаді прокурора, оволодіння навичками та вміннями прокурорської діяльності.

Організація проведення стажування

Після оприлюднення на офіційному веб-сайті Офісу Генпрокурора загального рейтингу кандидатів, які успішно пройшли добір, керівник органу прокуратури прийме рішення про призначення кандидата на посаду або про його направлення на проходження стажування до органу прокуратури.

Якщо буде прийнято рішення про направлення кандидата на проходження стажування до органу прокуратури, протягом одного дня з моменту оприлюднення загального рейтингу кандидатів, які успішно пройшли добір, на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора оприлюднять повідомлення про дату, час та місце початку проходження стажування.

Кандидат має право відмовитися від подальшого проходження стажування на будь-якому з його етапів за власним бажанням. Про це він має подати письмову заяву керівнику органу прокуратури. Тоді він вважається таким, що неуспішно пройшов стажування.

Строк та місце проходження стажування визначить керівник органу прокуратури.

Етапи стажування

1. Теоретична (первинна) підготовка

2. Практична підготовка.

Теоретична (первинна) та практична підготовка проходять відповідно до програми стажування. Програму затвердить керівник Тренінгового центру прокурорів України за погодженням із керівником органу прокуратури.

Після завершення теоретичної підготовки керівник Тренінгового центру прокурорів складе висновок про результати проходження кандидатом такої підготовки. Висновок (у якому вказується про успішне або неуспішне проходження теоретичної підготовки) надсилається керівнику органу прокуратури.

До практичної підготовки допустять кандидата, який успішно пройшов теоретичну підготовку. Проходження стажування кандидатом, який неуспішно пройшов теоретичну підготовку, припиняється.

Керівник органу прокуратури призначить керівника практичної підготовки. Після її завершення керівник практичної підготовки складе висновок про результати проходження кандидатом відповідної підготовки. У висновку надається оцінка володінню кандидатом основними навичками застосування законодавства за напрямами прокурорської діяльності, а також вказується про успішне або неуспішне проходження такої підготовки. Висновок надішлють керівнику органу прокуратури.

Підсумок

Висновок про успішне проходження стажування надсилається до кадрового підрозділу органу прокуратури для призначення кандидата на вакантну посаду прокурора.

Нагадаємо, що Офіс Генпрокурора запрацював 2 січня 2020 року. Вже відомо, яким він буде. Добір на вакантні посади прокурорів в Офісі Генпрокурора відбудеться в три етапи.

Найголовніше про реформу органів прокуратури можна знайти в окремому сюжеті, який для вас зібрала ЮРЛІГА.

З нормативно-правовими актами, що стосуються реформи органів прокуратури, можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини