Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Витрати на адвоката не відшкодують, якщо про них не заявити завчасно

Реклама

Судові витрати на професійну правничу допомогу не відшкодовуються, якщо під час розгляду справи в суді першої інстанції сторона разом з першою заявою по суті спору не подала суду попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат.

Відповідне положення міститься у постанові Великої Палати Верховного Суду від 12 листопада 2019 року у справі № 904/4494/18.

З судовими рішеннями зручно ознайомитися у VERDICTUM. Замовити тестовий доступ можна тут.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189885_pozovnu-zayavu-povernut-yakshcho-v-advokatskomu-order-ne-zaznacheno-konkretniy-organ-sud---vp

Позивач подав клопотання про відшкодування судових витрат на професійну правничу допомогу на представництво інтересів КП "Сансервіс".

Велика Палата Верховного Суду відмовила у відшкодуванні таких судових витрат, з огляду на таке.

Під час розгляду справи в суді першої інстанції позивач разом з першою заявою по суті спору не подав суду попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які він очікував понести у зв'язку з розглядом справи.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190704_rozpodl-vitrat-na-pravnichu-dopomogu-pozitsya-kgs

Ч. 1 та 2 ст. 124 ГПК визначено, що разом з першою заявою по суті спору кожна сторона подає до суду попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які вона понесла і які очікує понести у зв'язку з розглядом справи. У разі неподання стороною попереднього розрахунку суми судових витрат суд може відмовити їй у відшкодуванні відповідних судових витрат, за винятком суми сплаченого нею судового збору.

Якщо ви шукаєте юриста для захисту ваших прав у суді, скористайтеся Національним професійним юридичним каталогом Liga:BOOK.

Як вже писала ЮРЛІГА, до скасування адвокатської монополії один крок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини