Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Велика Палата визначилась, як пред'являти підозру судді

Реклама

Велика Палата Верховного Суду при розгляді справи 536/2475/14-к сформулювала правову позицію щодо порядку повідомлення судді про підозру.

У відповідній постанові від 11 грудня викладено такі висновки про застосування норм права:

1. Виключно Генеральний прокурор або його заступник перевіряють підстави для повідомлення про підозру судді, складають та підписують її текст, а також можуть повідомити про нову підозру або змінити раніше повідомлену підозру.

2. Письмове повідомлення про підозру судді, яке передбачає погодження та подальше підписання такого процесуального документа, може здійснюватися лише Генеральним прокурором або його заступником. Це повноваження Генерального прокурора або його заступника є винятковим і не може бути передоручене іншим особам.

3. Генпрокурор або його заступник реалізують повноваження щодо  письмового повідомлення про підозру судді незалежно від того, чи здійснюють вони процесуальне керівництво у конкретному кримінальному провадженні.

4. Генпрокурор або його заступник можуть доручити вручення прийнятого (складеного) та підписаного ними повідомлення про підозру судді суб`єкту, уповноваженому здійснювати процесуальні дії у конкретному кримінальному провадженні.

5. Вручення повідомлення про підозру судді уповноваженим суб`єктом за умови, що таке рішення було прийняте (складене) та підписане саме Генеральним прокурором або його заступником, не порушує гарантії суддівської незалежності.

З історією справи можна ознайомитись, замовивши тестовий доступ до VERDICTUM. До речі, з нагоди свят VERDICTUM можна придбати за дуже вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини