Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що Велика Палата розгляне цього тижня: тарифи, докази розрахунків, сплата подвійного ЄСВ адвокатом

Реклама

На сайті судової влади опубліковано анонс важливих справ, які Велика Палата Верховного Суду розгляне цього тижня.

3 грудня

Об 11:00 відбудеться судове засідання у справі № 910/6471/18 щодо можливості поділу тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у розрізі категорій споживачів окремо для власників квартир і власників нежитлових приміщень.

Об 11:30 розглядається справа № 916/667/18, що стосується питання належності, допустимості та достовірності письмового договору як доказу факту розрахунку між сторонами у спорах про розірвання договору купівлі-продажу з підстав несплати вартості проданого майна.

На 12:00 призначений розгляд справи № 904/10956/16 щодо визнання недійсними рішень загальних зборів ТОВ «Холдінг компанія «Інтермет» про продаж майна, попереднього договору та договору купівлі-продажу відповідного майна і скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нього за ТОВ «НВФ «Дніпропроект»,
а також щодо визнання недійсним договору іпотеки, укладеного між ТОВ «НВФ «Дніпропроект» і ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

О 16:00 Велика Палата ВС розгляне заяву про перегляд судових рішень у  справі № 2-1606/07 у зв'язку зі встановленням Європейським судом з прав людини у справі «Котенко та інші проти України» порушення п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

4 грудня

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190333_velika-palata-pereglyane-zrazkove-rshennya-pro-skasuvannya-podvynogo-sv-dlya-samozaynyatikh-fop

О 10:00 відбудеться розгляд зразкової справи № 520/3939/19 щодо сплати єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування самозайнятою особою, яка одночасно зареєстрована як фізична особа - підприємець. Нагадаємо, згідно зі зразковим рішенням Касаційного адміністративного суду, вимога до ФОП  з ознакою провадження незалежної професійної діяльності про сплату недоїмки з єдиного соціального внеску є неправомірною, оскільки закон не допускає подвійного взяття на облік адвокатів, нотаріусів та інших, якщо вони вже взяті на облік як фізичні особи - підприємці і перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини