Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ЗСУ введуть нові звання: Закон прийнято

Реклама

Сьогодні, 17 жовтня, депутати прийняли Закон, метою якого є наближення стандартів Збройних Сили України до стандартів НАТО.

Відповідне рішення підтримали 278 нардепів.

Законом вдосконалено законодавство України з питань виконання військового обов'язку та проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, зокрема щодо:

- запровадження нових військових звань сержантського і старшинського складу ЗСУ, що відповідають стандартам НАТО;

- підвищення ролі сержантського і старшинського особового складу в навчанні і вихованні підлеглих та виконанні ними завдань за призначенням;

- створення додаткових мотиваційних чинників щодо проходження громадянами України військової служби за контрактом, що повинно сприяти переходу ЗСУ на професійну основу.

Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування, крім пункту 5 розділу І, який набирає чинності через десять місяців з дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/186615_u-zbroynikh-silakh-vvedut-nov-zvannya

Нагадуємо, що відповідний законопроект був прийнятий за основу Верховною Радою VIІІ скликання. Керуючись вимогами ст. 106 Регламенту ВРУ, документ був переданий на розгляд у другому читанні Верховній Раді IX скликання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини