Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін підвищив посадові оклади посадовим особам місцевого самоврядування: документ

Реклама

З метою недопущення поглиблення диспропорцій в оплаті праці державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування Кабмін уніс зміни до постанови від 9 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів».

Відповідна урядова постанова від 30 квітня 2024 року № 484 набрала чинності 3 травня.

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, пояснив, що передбачає ухвалений документ.

Зокрема, було врегульовано питання строку (моменту) встановлення надбавки за вислугу років посадовим особам місцевого самоврядування у разі зміни її розміру.

Додатки 48 - 53 і 55 до постанови № 268 викладено в новій редакції, підвищено розміри посадових окладів посадовим особам органів місцевого самоврядування (де розмір мінімального посадового окладу пропонується встановити на рівні 7100 гривень) та підвищено розміри посадових окладів службовцям органів місцевого самоврядування.

Уряд рекомендував:

  • органам місцевого самоврядування на час воєнного стану преміювати посадових осіб органів місцевого самоврядування в розмірі, що не перевищує 100 відсотків посадового окладу;

  • керівникам органів місцевого самоврядування виконувати зазначену постанову виключно у межах фондів зарплати, передбачених у кошторисах відповідних органів.

Як державним службовцям зручніше опрацьовувати великі масиви законодавчої інформації? Всі потрібні інструменти надасть LIGA360. Найповніша база НПА та судової практики з можливостями аналізу. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Оновлено Положення про систему професійного навчання держслужбовців

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини