Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вніс зміни до постанови щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час

Реклама

Постановою від 08.05.2024 Кабмін вніс зміни до постанови N 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час».

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, пояснив, що передбачає прийнята постанова.

Внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного стану щодо покладення на Міноборони повноважень, які раніше були покладені на Генеральний штаб Збройних Сил, зокрема, стосовно:

  • розгляду та погодження розроблених органами державної влади, іншими державними органами списків військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час;

  • подання погоджених списків до Мінекономіки для прийняття відповідного рішення;

  • доведення рішення Мінекономіки щодо бронювання військовозобов'язаних до відома відповідних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Доповнено Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, положенням щодо надання до Міноборони копій рішень про відповідність підприємства відповідним критеріям та про підтвердження статусу критично важливого підприємства для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період або про позбавлення такого статусу.

Читайте також: Набув чинності Закон щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист

Хочеш побачити українське законодаство станом на певну дату? Спробуй функціонал Time Maschine у LIGA360. Дізнайся більше інструментів для правового аналізу за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини