Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК зобов'язав поновити Станіслава Шевчука на посаді судді та Голови КСУ

Реклама

Окружний адміністративний суд Києва 11 жовтня 2019 року виніс рішення у справі № 640/8752/19 за позовом Станіслава Шевчука до Конституційного Суду про визнання дій протиправними, визнання протиправною та скасування постанови № 1-пс/2019. Про це повідомив радник пана Шевчука Денис Невядомський на своїй сторінці у Фейсбук.

Суд задовольнив позов пана Шевчука в повному обсязі, визнав протиправними дії КСУ щодо його незаконного звільнення з посади судді Конституційного Суду. Також ОАСК визнав протиправною та скасував постанову № 1-пс/2019 щодо звільнення Станіслава Шевчука з посади судді КСУ.

ОАСК зобов'язав Конституційний Суд поновити пана Шевчука на посадах Голови та судді КСУ.

Рішення підлягає негайному виконанню.

Передісторія

Збори суддів Конституційного Суду України, які відбулись 14 травня, висловили недовіру Голові Конституційного Суду України Станіславу Шевчуку.

Після цього судді перейшли до спеціального пленарного засідання, під час якого вирішили звільнити Станіслава Шевчука з посади судді КСУ на підставі пункту 3 статті 21 Закону «Про Конституційний Суд України».

Відповідно до постанови № 1-пс/2019 суддю звільнено на підставі висновку Постійної комісії з питань регламенту та етики КСУ у зв'язку з вчиненням ним істотного дисциплінарного проступку, грубим та систематичним нехтуванням своїми обов'язками. Також виявлено, що пан Шевчук не відповідає займаній посаді.

Пан Шевчук оскаржив таке рішення.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження  та призначив  на 11 червня підготовче засідання у справі щодо звільнення Станіслава Шевчука з посади судді Конституційного Суду України.  

Станіслав Шевчук просив суд визнати протиправними дії КСУ щодо його звільнення з посади судді КСУ та скасувати відповідну постанову КСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини