Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін продовжує врегульовувати питання видобутку бурштину: у ВР зареєстровано 3 нові законопроекти

Реклама

8 жовтня у Верховній Раді було зареєстровано 3 урядових законопроекти щодо питань, пов'язаних з видобутком бурштину.

Проектом Закону № 2240 пропонується внести зміни до законодавчих актів, які регулюють процедуру отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування бурштину.

З цим та іншими законопроектами можна буде ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН з моменту їх появі у системі.

Кодекс України про адміністративні правопорушення пропонується доповнити новою статтею, яка передбачає відповідальність за порушення вимог щодо видобутку корисних копалин.

Так, ведення видобування корисних копалин з використанням обладнання, яке підлягає обов'язковій сертифікації або показники безпеки якого наводяться в нормативних документах і підлягають підтвердженню відповідності шляхом сертифікації, але не пройшли їх, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700 - 3 400 грн) і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 400 - 5 400 грн).

Ті самі діяння, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з правопорушень, передбачених частиною першою цієї статті, -

тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб та фізичних осіб від трьохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5 400 - 10 200 грн).

Законопроектом № 2241 пропонується внести зміни до ст. 252 Податкового кодексу щодо розміру ставки рентної плати за видобування бурштину.

Так, відповідно до запропонованих змін відповідна ставка дорівнюматиме 15 % від вартості товарної продукції гірничого підприємства - видобутої корисної копалини (мінеральної сировини) (зараз - 25 %).

Проектом Закону № 2242 пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу щодо включення до складу місцевих бюджетів доходу у вигляді 30 % рентної плати за користування надрами для видобування бурштину, що зараховується до бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, бюджетів об'єднаних територіальних громад за місцезнаходженням (місцем видобутку) бурштину.

Крім того, пропонується включення до доходів загального фонду Державного бюджету 70 % рентної плати за користування надрами для видобування бурштину.

Нагадуємо, що 4 вересня Президент вніс до ВР законопроект № 2059 про посилення кримінальної відповідальності за незаконний видобуток або переміщення бурштину через кордон.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини