Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За викриття злочину сплатять 10 % від завданої ним шкоди: профкомітет рекомендував законопроект ухвалити в цілому

Реклама

Комітет з питань антикорупційної політики на своєму засіданні 9 жовтня продовжив розгляд проекту Закону № 1010 «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції», підготовленого до розгляду у другому читанні.

З цим та іншими законопроектами можна ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Доповідаючи законопроект, заступник голови Комітету Галина Янченко зауважила, що даний документ направлений на захист викривачів корупції, щоб стимулювати викриття значних корупційних злочинів.

Під час розгляду запропонованих народними депутатами правок виникла дискусія щодо питань, які стосуються виплати винагороди викривачам. Зокрема, зазначалося, що винагорода є стимулом, а не компенсацією втрат викривачеві.

Обговорювалася пропозиція про зниження порогу для виплати винагороди. У законопроекті передбачено таку виплату, якщо завдана корупційними діями шкода державі перевищує 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Однак, така пропозиція не знайшла підтримки більшості членів Комітету.

Враховано запропоновані зміни щодо визначення розміру винагороди за викриття злочину. Так, норму про встановлення винагороди «в межах 10%», замінено на фіксовану винагороду у розмірі 10% завданої державі шкоди корупційним діянням. Окрім того, затверджено, що розподіл винагороди між кількома викривачами здійснюється «у рівних частинах».

Всього було розглянуто 211 правок до законопроекту.

Нагадуємо, що 13 вересня Верховна Рада прийняла за основу відповідний законопроект.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини