Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дайджест подій Вищої ради правосуддя за 28 серпня - 2 вересня

Реклама

1. Звільнено у відставку шістьох суддів

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити у відставку:

Гордійчука Віктора Миколайовича - з посади судді Камінь-Каширського районного суду Волинської області;

Гудкова Сергія Вячеславовича - з посади судді Лубенського міськрайонного суду Полтавської області;

Цотка Валентина Вікторовича - з посади судді Добровеличківського районного суду Кіровоградської області;

Франчук Олену Дмитрівну - з посади судді Южноукраїнського міського суду Миколаївської області;

Нікітіну Світлану Йосипівну - з посади судді Приморського районного суду міста Одеси;

Пархоменко Оксану Владиславівну - з посади судді Ірпінського міського суду Київської області.

2. Переведено херсонську суддю

ВРП ухвалила перевести суддю Суворовського районного суду міста Херсона Кузьміну Оксану Іванівну на посаду судді Херсонського міського суду Херсонської області.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/188594_reyderi-pereoformlyuvali-vlasnst-na-mayno-na-pdstav-sudovikh-rshen-vinesenikh-za-pdrobnimi-dokumentami

3. Відсторонено харківську суддю

Суддю Московського районного суду міста Харкова Ференчук Олену Вікторівну відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

4. До виконання було пред'явлено підроблені ухвали про забезпечення позову - злочин розслідується

ВРП ухвалила звернутися до ГПУ щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину за фактами підроблення ухвал Солонянського районного суду Дніпропетровської області. У повідомленні суддя Щербина Н.О. вказала, що на електронну адресу суду надійшов лист від Соборного відділу державної виконавчої служби міста Дніпра надання відомостей стосовно розгляду двох справ. До електронного листа додані копії двох документів - ухвал про забезпечення позову у зазначених справах. При огляді доданих до листа ухвал встановлено, що гербова печатка Солонянського районного суду Дніпропетровської області, ймовірно, є підробленою, підпис судді Щербини Н.О. не відповідає її дійсному підпису та є очевидно підробленим. Також суддя стверджує, що додані до електронного запиту документи під назвами «ухвала про забезпечення позову» є сфальсифікованими та підробленими, їхнє походження наразі невідоме. Наявність підроблених судових рішень, на переконання Щербини Н.О., дискредитує як правосуддя в цілому, так і її репутацію та свідчить про втручання в її діяльність.

[Самостійно перевірити справжність судового рішення можна у VERDICTUM: всі рішення, внесені в ЄДРСР, доступні у цій системі. Але оскільки за підробленими ухвалами про забезпечення позову можуть вчинити реєстраційні дії щодо нерухомості, радимо поставити своє майно на контроль у сервісі SMS-Маяк].

5. Оприлюднено Пам'ятку для представників ЗМІ та громадських організацій

Інфографіка та плакати зі змістом Пам'ятки будуть доступні в усіх судових установах України та на їхніх веб-сайтах. Пам'ятка містить загальні правила поведінки в залі судового засідання під час відкритих і закритих судових процесів з розгляду цивільних, адміністративних, господарських, кримінальних справ, справ про адміністративні правопорушення, а також під час розгляду резонансних та суспільно важливих справ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини