Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дайджест подій Вищої ради правосуддя за 23-29 липня

Реклама

1. Ухвалено рішення про переведення судді до Святошинського районного суду міста Києва

Вища рада правосуддя ухвалила перевести суддю Артемівського районного суду міста Луганська Наталію Горбенко на посаду судді Святошинського районного суду міста Києва.

2. Сім суддів звільнено у відставку, одну - за власним бажанням

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити у відставку:

Літовку Валерія Володимировича - з посади судді Краматорського міського суду Донецької області;

Чорну Людмилу Василівну - з посади судді Північного апеляційного господарського суду;

Андріянова Олександра Володимировича - з посади судді Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області;

Антонова Андрія Володимировича - з посади судді Київського районного суду міста Полтави;

Мєркулову Ларису Олексіївну - з посади судді Заводського районного суду міста Запоріжжя;

Оборотову Олександру Юріївну - з посади судді господарського суду Одеської області;

Савченка Віктора Олексійовича - з посади судді Баглійського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

Також Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Остапенко Тетяну Анатоліївну з посади судді господарського суду Херсонської області за власним бажанням.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/185200_teritoraln-upravlnnya-arma-otrimayut-dostup-do-restrv-ta-zmozhut-vistupati-v-sudakh

3. Суддя заявив про тиск з боку представника АРМА

ВРП звернеться до ГПУ за фактом втручання в діяльність судді господарського суду Харківської області з боку представника Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Суддя Прохоров С.А. вказав, що на його особистий номер телефону надійшли дзвінки від особи, яка представилася начальником юридичного управління АРМА Потьомкіним А.О. Під час розмови пан Потьомкін звинуватив суддю у вчиненні злочинів, погрожував кримінальною відповідальністю та намагався з'ясувати підстави, з яких суддею нібито відкрито провадження у справі та вжито заходів забезпечення позову у матеріалах, які, на його думку, є непідсудними вказаному суду. Суддя розцінює такі факти як погрози з метою впливу на прийняття рішення у вказаній справі та повідомляє про втручання в його професійну діяльність.

4. Член ВРП Ігор Артеменко взяв участь у засіданні Одеської регіональної ради реформ правосуддя

У Центрі суддівської комунікації на базі Південно-західного апеляційного господарського суду експерти обговорили пріоритетні питання реформи сектору юстиції. Організатором засідання Одеської регіональної ради реформ правосуддя є Проект Європейського Союзу «Право-Justice». Зокрема, учасники засідання розглянули можливості вдосконалення координації реформ у секторі юстиції, а саме наступні кроки щодо Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020, децентралізований механізм координації та роль регіональної ради реформ правосуддя, також обговорили короткострокові пріоритети та пропозиції реформи сектору юстиції тощо.

5. Проведено особистий прийом громадян

26 липня 2019 року виконувач обов'язків керівника секретаріату Вищої ради правосуддя Дмитро Зуб провів особистий прийом громадян, які, зокрема, скаржилися на дії суддів Печерського районного суду міста Києва, Ленінського районного суду міста Дніпропетровська, а також Вінницького апеляційного суду під час здійснення судочинства, стверджували про порушення їхніх прав як учасників судового процесу та просили притягнути суддів до дисциплінарної відповідальності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини