Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріуси очікують, що верифікація зменшить кількість КП, які проводять неправомірні реєстрації

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187864_mnyust-vikonav-doruchennya-zelenskogo

Нотаріальна палата України вітає проведення верифікації реєстраторів, яку запланував провести Мінюст в період з 22 липня до 11 жовтня. ДП «НАІС» перевірить документи усіх державних реєстраторів та нотаріусів, оновить паролі доступу в реєстри. Особам, які не пройдуть верифікацію, відключать доступ до реєстрів. Верифікація нотаріусів триватиме з 16 вересня по 11 жовтня 2019 року, інших реєстраторів - з 22 липня до 13 вересня 2019 року.

Поки верифікація триває, недобросовісні реєстратори мають можливість проводити неправомірні реєстраційні дії щодо вашого майна. Слідкувати за статусом своєї нерухомості можна у сервісі SMS-маяк. Сервіс забезпечує оперативне інформування про зміну статусу об'єктів у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. 

НПУ вже закликала провести таку перевірку і представила план подолання рейдерства, про який можна прочитати тут.

Верифікація - єдиний і оперативний спосіб виявити «фантомних реєстраторів». Така процедура потрібна, перш за все, щоб скасувати доступ до реєстрів комунальним підприємствам (КП), яких насправді навіть не існує.

Нотаріуси підпадають під верифікацію лише тому, що також є суб'єктами вчинення реєстраційних дій, і очікують покращення якості реєстрацій, оскільки змушені були працювати з тими неправомірними реєстраціями, які здійснили комунальні підприємства.

"Варто очікувати, що ще до проведення процедури верифікації значна кількість КП просто закриється", - зазначають в НПУ.

Нагадаємо, що Президент підписав указ щодо протидії рейдерству.

Також читайте, як дізнатися, хто цікавився вашою нерухомістю

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини