Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін пропонує платити покупцям за скарги про незастосування РРО

Реклама

Мінфін виніс на громадське обговорення проект Закону щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг.

Ознайомитись з текстом можна в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. замовивши тестовий доступ.

https://ips.ligazakon.net/document/view/Z950265I?docId=Z950265&productAlias=ips_web

Пропонується внести зміни до Податкового кодексу та Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», запровадивши ряд стимулюючих та мотиваційних заходів, спрямованих на вихід з тіні окремих категорій товарів високого цінового сегмента та створення умов для добровільного проведення суб'єктами господарювання розрахункових операцій через РРО з наданням відповідних розрахункових документів покупцям.

Зокрема пропонується компенсувати покупцям вартість покупки, якщо вони виявлять порушення встановленого порядку проведення розрахунків під час придбання товарів (послуг) вартістю понад 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) та направлять відповідну заяву (скаргу) до контролюючих органів. В якості відшкодування вартості придбаного товару (послуги) виплачується частина суми штрафних (фінансових) санкцій, застосованих до суб'єктів господарювання за порушення порядку проведення розрахункових операцій. Такі суми коштів не включатимуться до розрахунку оподатковуваного доходу платника податків.

Для цього пропонується підвищити відповідальність за порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій при здійсненні торгівельної діяльності та наданні послуг з метою передбачення джерела коштів для відшкодування покупцям (споживачам) частини штрафних санкцій, застосованих за їх зверненнями.

Також передбачено запровадження інформаційної системи в межах електронного кабінету, за допомогою якої:

1) перевіряється автентичність отриманого покупцем в пункті продажу товарів розрахункового документа;

2) оформляється скарга на продавця товарів за порушення порядку проведення розрахункових операцій;

3) в режимі реального часу відстежується стан розгляду такої скарги в контролюючому органі.

Зауваження та пропозиції стосовно законопроекту можна надсилати до 8 серпня на е-mail: visoven@minfin.gov.ua, inform@dkrp.gov.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини