Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оголошено конкурс на 505 вакансій місцевих суддів

Реклама

Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 2 липня 2019 року оголошено конкурс на зайняття 505 вакантних посад суддів у місцевих загальних судах. Про це інформують у ВККС.

Найбільшу кількість вакансій передбачено у м. Києві - 48.

У конкурсі мають право брати лише ті судді, які перебувають у резерві на заміщення вакантних посад суддів місцевих загальних судів.

Кандидат на посаду судді повинен подати документи для участі у конкурсі 12 липня 2019 року.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/185793_u-2019-rots-pravosuddya-mayut-vershiti-4903-sudd-v-okruzhnikh-sudakh-ta-1439---v-apelyatsynikh

Питання допуску кандидатів до участі у конкурсі розглядатиметься 19 липня 2019 року.

Подати документи можна тільки поштою за адресою: 03109, м. Київ, вул. Генерала Шаповала, 9.

Кандидат подає до Комісії:

- письмову заяву про участь у конкурсі;

- копію паспорта громадянина України;

- анкету кандидата на посаду судді;

- копію трудової книжки, послужного списку (за наявності) або інших документів, що підтверджують стаж професійної діяльності у сфері права;

- компакт-диск зі сканованими копіями документів.

Конкурс проводитиметься 7 серпня в приміщенні ВККС.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/186878_ochlniki-sudovo-vladi-virshili-yaknayshvidshe-ukomplektuvati-sudi

Нагадуємо, 10 червня 2019 року Голови ВС, ВРП, ВККС, РСУ, ДСА та ректор НШСУ виступили зі спільною заявою про подолання кадрового голоду в судах.

ВККС було рекомендовано у липні - серпні провести конкурси на зайняття вакантних посад у місцевих (окружних) судах для кандидатів на посади суддів, що пройшли спеціальну підготовку в НШСУ, а також у судах з кадровим дефіцитом 50 % і більше.

Кадровий голод обумовлений змінами законодавства у 2016 році щодо оцінювання суддів за критеріями компетентності, доброчесності та професійної етики.

З того часу понад дві тисячі суддів були звільнені з посад, що суттєво вплинуло на укомплектованість судів та здатність у розумні строки забезпечувати неупереджений і справедливий розгляд справ.

Нагадуємо, що всі судові рішення доступні в системі Verdictum, а правові позиції Верховного Суду по найбільш знакових справах - в модулі «Судова практика» ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини