Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Велика Палата вирішить, як підтвердити право на представництво юридичних осіб у суді

Реклама

Велика Палата Верховного Суду вирішить виключну правову проблему, яка полягає у неузгодженості правових позицій касаційних судів різної юрисдикції при визначенні вимог до посвідчення копій документів, якими підтверджується право на представництво юридичних осіб у суді.

Справу № 826/5500/18 (К/9901/66600/18) прийнято до розгляду ухвалою від 25 березня. Велика Палата розгляне справу в письмовому провадженні 26 червня. Ознайомитись з позицією суду з цього питання можна буде у VERDICTUM: референт повідомить про надходження рішення, як тільки його внесуть в ЄДРСР. Переконайтесь, скориставшись тестовим доступом.

Касаційний адміністративний суд передав справу на розгляд Великої Палати, так як апеляційний суд вважає, що копія довіреності, видана Міністром та засвідчена самим представником, не підтверджує повноважень на представництво Міністерства у суді, оскільки у матеріалах справи відсутній документ щодо повноважень на посвідчення копії довіреності.

Неоднозначні позиції в КАС висловлюють і в питанні підтвердження повноважень адвоката: одні судді вважають, що адвокат може самостійно засвідчувати копію довіреності, інші - що світлокопія довіреності, посвідчена особистим підписом адвоката, не є належним доказом повноважень, оскільки не завірена нотаріусом.

Як вже писала ЮРЛІГА, Велика Палата визначила, що на підтвердження повноважень адвоката в суді достатньо ордера

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини