Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат пропонує саджати на 10 років за рекламу наркотиків на парканах

Реклама

28 травня у Верховній Раді зареєстровано проект Закону № 10336 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за рекламу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Як зазначено у пояснювальній записці, українські міста потопають у рекламі наркотичних засобів, котру малюють на будинках, парканах і навіть на порогах шкіл. На сьогоднішній день ця проблема набула масового поширення та несе загрозу здоров'ю та життю, в першу чергу, підлітків. Саме тому, пропонується ввести кримінальну відповідальність для осіб, які розміщують рекламу продажу наркотиків в громадських місцях.

Зокрема, пропонується визначити відповідальність за рекламу наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів, в тому числі, розміщення будь-яким способом написів у громадських місцях, на фасадах будинків тощо, які містять інформацію щодо інтернет-сайтів, номерів телефонів продавців.

За такий злочин хочуть передбачити позбавлення волі на строк від п'яти до семи років, а за повторне вчинення такого порушення пропонують карати позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини