Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено шлях до повноправного членства України в Європейському Союзі

Реклама

20 квітня 2019 року президент Петро Порошенко підписав Указ № №155 «Питання європейської та євроатлантичної інтеграції», метою якого є забезпечення незворотності європейського та євроатлантичного курсу України.

Указом затверджено План дій з реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО, який має реалізувати Кабінет Міністрів спільно з відповідними державними органами, щоквартально звітуючи Президентові.

Сам План дій складається з 31 пункту з різними цілями на період 2019 - 2020 рр. Зазначимо, що вони направлені на постійний діалог та співробітництво України з Європейським Союзом (включаючи сферу освіти), пошуку шляхів для започаткування нових форм співробітництва.

До грудня 2019 року планується вжити заходів щодо розширення джерел та способів залучення міжнародної допомоги відповідно до визначених стратегічними документами цілей і завдань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Заплановано розширити присутність іноземних закладів освіти в Україні, зокрема шляхом відкриття в Україні філії Коледжу Європи та Європейської школи Східного партнерства, а також щодо дальшого розвитку Європейського табору в Україні.

У рамках поглиблення співробітництва планується підвищити стандарти вищої освіти та професійної компетентності державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, військовослужбовців і працівників Збройних Сил України.

Також до грудня 2019 року планується проведення переговорів щодо врегулювання криз, забезпечення поглиблення співробітництва у питаннях інформаційної безпеки та кібербезпеки, забезпечення стійкості критичної інфраструктури, протидії транснаціональній злочинності, посилення охорони кордонів, мінімізації ризиків у сфері міграції.

До цього ж терміну необхідно забезпечити участь України у проектах, що реалізуються в рамках Європейського оборонного фонду, Постійної структурованої співпраці з питань безпеки і оборони (PESCO), Координованого річного огляду оборони (CARD), а також участь у міжнародних програмах наукових досліджень та інновацій в інтересах посилення оборонних можливостей України.

Планується розширити співпрацю у сферах протидії дезінформації, у тому числі шляхом співпраці із East StratCom Task Force, зміцнення інституційних спроможностей у боротьбі з кіберзагрозами.

В рамках поглиблення співпраці з НАТО планується розширити участь України в Програмі НАТО «Наука для миру і безпеки», візит в Україну делегації Північноатлантичної ради в липні 2019 року, співробітництво з моніторингу ситуації та спільне реагування на агресію Російської Федерації в Чорному і Азовському морях, підготовка та подання до Північноатлантичної ради НАТО та Генерального секретаря НАТО пропозицій про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО в грудні 2019 року.

У червні 2019 року планується внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" та проведення протягом 2019-2020 рр. ряду дій щодо оптимізації управління Збройних Сил, а також вдосконалення їх оснащення.

А за допомогою сервісу «Контроль документа» модуля ІПС «ЛІГА:ЗАКОН» дізнавайтеся про зміни в документі з моменту їх появи у системі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини