Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд може зобов'язати відповідача відзвітувати про виконання рішення і після його ухвалення

Реклама

Велика Палата Верховного Суду змінила підхід до правил застосування судового контролю, визначений у постанові Пленуму ВАСУ № 3 від 13 березня 2017 року "Про огляд практики застосування адміністративними судами статті 267 Кодексу адміністративного судочинства України".

ВАСУ вважав, що суд першої чи апеляційної інстанції може застосувати судовий контроль за виконанням рішення суб'єктом владних повноважень - відповідачем у справі під час прийняття постанови у справі.

Натомість Велика Палата вважає, що клопотання про встановлення судового контролю може бути подане й задоволене судом вже після ухвалення рішення у справі.

Відповідний висновок міститься в ухвалі від 20 червня 2018 року у справі №800/592/17 .

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/162836_liy-zlivo-liy-okonchen-konkurs-v-verkhovnyy-sud

Велика Палата зобов'язала Вищу кваліфікаційну комісію суддів України подати звіт про виконання постанови, якою комісію зобов'язано надати публічну інформацію (сканкопії заяв про самовідводи членів ВККС у межах першого конкурсу до Верховного Суду).

Відповідно до частини першої статті 382 Кодексу адміністративного судочинства України суд, який ухвалив судове рішення в адміністративній справі, може зобов'язати суб'єкта владних повноважень, не на користь якого ухвалене судове рішення, подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення.

Нагадуємо, що всі судові рішення можна знайти у Verdictum, а ключові позиції Великої Палати зручно відстежувати в модулі "Судова практика" ІПС "ЛІГИ:ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини