Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кафе та ресторани стануть доступними для осіб з інвалідністю

27 грудня 2018, 09:09
517
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон повідомляє, що в нових ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд» міститься обов'язкова вимога влаштовувати безбар'єрний простір у кафе, ресторанах та інших закладах харчування.

Згідно з ДБН посадкові місця для осіб з інвалідністю для їх зручності слід розташовувати поблизу входу, а не у прохідній зоні. Доступ до будівель і приміщень має бути забезпечено зручними пандусами (підйомниками) або ліфтами. Крім цього, у таких закладах повинні бути запроектовані вбиральні, доступні для користування особами з інвалідністю.

У нових ДБН також деталізовано та наведено чіткі приклади з розрахунками щодо правильного облаштування доступних зон обслуговування та відстаней між столиками.

ДБН вже затверджено і найближчим часом буде опубліковано. Вони наберуть чинності орієнтовно навесні наступного року.

Нові ДБН розроблено на заміну діючих ДБН В.2.2-17:2006 “Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення”.

Нагадаємо, у ДБН В.2.2-40:2018 "Інклюзивність будівель і споруд" визначено, що особам з порушеннями зору стане простіше орієнтуватися в місті, буде визначено вимоги до безпечного влаштування пандусів, а також для таких осіб стануть зручними готелі. Також цим категоріям осіб стане зручніше відвідати театр чи музей, а важливу звукову інформацію в громадських місцях продублюють текстом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини