Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Онлайн-подання повідомлення про початок будівельних робіт повністю автоматизовано

20 липня 2018, 10:43
1844
1
Автор:
Реклама

19 липня Державна архітектурно-будівельна інспекція спільно з Держагентством з питань електронного урядування представили оновлену електронну адмінпослугу з повідомлення про початок будівельних робіт.

Е-послугу тепер повністю автоматизовано. Подати повідомлення для внесення даних в Реєстр дозвільних документів можна без участі посадовців. Раніше такі повідомлення підлягали попередньому розгляду співробітниками відповідних органів, а тепер всі дані з повідомлення одразу потраплятимуть до реєстру.

Також налагоджено електронну взаємодію з Державним реєстром прав на нерухоме майно. Тепер, заповнюючи відповідну електронну форму, не буде необхідності вносити усі дані про свою земельну ділянку самостійно. Якщо вказати тільки кадастровий номер і натиснути "Запитати дані", вся необхідна інформація відобразиться в електронній формі повідомлення автоматично.

Очікується, що це спрощення мінімізує можливість допустити помилку при заповненні електронної форми.

Оновлена е-послуга стосується будівництва, що здійснюється на підставі будівельного паспорта. До нього належить зведення індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових та дачних будинків заввишки не більше двох поверхів (площею - не більше за 300 м 2), господарських будівель та споруд, зокрема, гаражів, розташованих на присадибних, дачних і садових земельних ділянках.

Нагадаємо, електронні адмінпослуги у сфері будівництва запрацювали з 2015 року

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини