Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зареєструвати повідомлення або декларацію про початок будівництва можна онлайн

17 липня 2015, 09:01
4595
2
Реклама

Державна архітектурно-будівельна інспекція і Державне агентство з питань електронного управління 16 липня представили електронні послуги у сфері будівництва - реєстрацію повідомлень і декларацій про початок підготовчих робіт і про початок будівельних робіт.

Таким оборазом, сьогодні підприємці і громадяни вже можуть скористатися чотирма електронними админуслугами:

1. Реєстрація повідомлення про початок виконання підготовчих робіт.

2. Реєстрація декларацій про початок виконання підготовчих робіт.

3. Реєстрація повідомлення про початок будівельних робіт.

4. Реєстрація декларацій про початок будівельних робіт.

Раніше, щоб подати декларацію про початок виконання підготовчих або будівельних робіт на реєстрацію, слід було звертатися в центр надання адміністративних послуг. Для цього іноді доводилося долати значні відстані і стояти в чергах. Тепер пропонується принципово новий рівень якості обслуговування громадян і бізнесу.

Зареєструвати повідомлення або декларацію про початок будівництва тепер можна у будь-який слушний час 24 години в добу, 7 днів в тиждень через мережу Інтернет, витративши на це не більше декількох хвилин.

Для цього слід зайти на сайт e - dabi.gov.ua визначити послугу, яка вас цікавить, ввести свої дані, поставити електронний підпис - і документ автоматично направлять до потрібного територіального департаменту або управління Госархстройинспекции.

Електронна форма документів з автоматичною перевіркою і підказками значно мінімізує ризик допущення помилок при її заповненні.

Зареєстрована декларація з відповідним номером в єдиному реєстрі поступить на електронну пошту. Також можна перевірити факт реєстрації декларації, проглянувши запис в єдиному реєстрі через мережу Інтернет.

У вересні-жовтні 2015 року запрацюють ще дві нові послуги - реєстрація декларації на готовність об'єкту до експлуатації і представлення відомостей для отримання ліцензії на госпдіяльність по створенню об'єктів архітектури.

Джерело: Госархстройинспекция

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини