Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регламент ВРП доповнено порядком складання адмінпротоколів

9 лютого 2018, 09:09
1717
0
Автор:
Реклама

У Регламенті Вищої ради правосуддя закріпили порядок складання головою ВРП та його заступником протоколів про адміністративні правопорушення.

Так, протоколи про адмінправопорушення, передбачені статтею 188-32 КпАП, складаються головою Ради або його заступником (за дорученням голови та у разі виконання його обов'язків) в приміщенні ВРП.

У разі вчинення особою декількох адміністративних правопорушень протокол складається за кожним з них.

Якщо правопорушення вчинено декількома особами, протокол складається щодо кожної особи окремо.

Протокол направляється до суду з врахуванням статті 38 КпАП, згідно з якою стягнення може бути накладено не пізніше ніж через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніше ніж через три місяці з дня його виявлення.

Особі, щодо якої складається протокол, надсилають рекомендованим листом запрошення до Ради для складання і підписання протоколу. Запрошення обов'язково повинне містити дату, час і місце складання протоколу та підписується особою, яка його складає. Явка обов'язкова. У разі нез'явлення, протокол складається у відсутності такої особи та не пізніше ніж через три робочих дні направляється їй рекомендованим листом.

Протокол оформлюється за встановленою формою, при його складанні роз'яснюються права і обов'язки особи, про що робиться відповідна відмітка в протоколі.

Особа, щодо якої складається протокол, має право робити зауваження і давати пояснення щодо його змісту, які додаються до протоколу, а також викласти мотиви своєї відмови від його підписання.

Протокол складається в двох екземплярах. Другий екземпляр та додатки до нього формуються у справу, яка має титульний аркуш і опис наявних документів. Така справа направляється до суду за місцем вчинення адміністративного правопорушення протягом трьох робочих днів після складання протоколу.

Відповідні зміни передбачено рішенням ВРП від 1 лютого 2018 року № 295/0/15-18.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини