Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент схвалив зміни в управлінні АТ

3 січня 2018, 16:13
1789
0
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон, спрямований на спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів.

Положеннями документу змінюється підхід до віднесення акціонерних товариств до публічних і приватних. Крім того, скасовується фіксація в найменуванні акціонерного товариства його типу. Також виключено вимогу, що банки можуть бути не лише у формі публічних акціонерних товариств. При цьому на банки поширюються вимоги щодо розкриття інформації так само як на публічні компанії, та встановлюються підвищені вимоги до корпоративного управління, зокрема в частині формування наглядової ради і її комітетів.

Законом розширюється обсяг інформації та способи її розкриття для публічних акціонерних товариств і банків, при цьому скасовано обов'язок публікувати інформацію в одному з офіційних видань.

Документом зменшено обсяг розкриття інформації для приватних акціонерних товариств, вводиться можливість надання інформаційних послуг на фондовому ринку приватними особами, а не тільки НКЦПФР та її установами, а також посилюються вимоги до прозорості діяльності наглядової ради акціонерного товариства, обрання незалежних членів, розширюються її повноваження.

Відповідний Закон № 2210-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів» (проект № 5592-д) підписано Президентом сьогодні, 3 січня.

Нагадаємо, Закон щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів було прийнято Верховною Радою 16 листопада 2017 року

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини