Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Трудовые аспекты» мобилизации и другие акценты в материалах номера «ЮРИСТ&ЗАКОН»

16 квітня 2015, 09:48
842
0
Реклама

Головною темою номери аналітичного електронного видання "ЮРИСТ&ЗАКОН" стали ті питання трудового права, які придбали особливу актуальність в умовах дуже непростої економічної і політичної ситуації, в якій сьогодні знаходитися наша країна. Частина з них була досить добре знайома юристам, що застали попередні складнощі в економіці, а частина була абсолютно новою для практично усіх. Та ще і законодавці за минулий рік добре постаралися, прийнявши цілий ряд актів, що істотно впливають на трудові права деяких категорій громадян.

Усе це спричинило необхідність в умовах цейтноту вивчати безліч нормативних актів, що раніше не привертали увагу (або що взагалі не існували). Приміром, хто з Вас ще два роки тому серйозно аналізував вплив на трудові стосунки такого акту державної влади, як указ про мобілізацію? Швидше за все, дуже небагато. А зараз це, скажімо так, обов'язкова компетенція для будь-якого корпоративного юриста, який повинен допомогти власникові або керівникові підприємства розробити оптимальну стратегію роботи з персоналом.

До речі, саме на "трудових аспектах" мобілізації зроблений один з акцентів в матеріалах цього номера "ЮРИСТ&ЗАКОН". Другим, не менше детально розглянутим питанням стало законодавче врегулювання процесу оптимізації трудових ресурсів підприємства. Зокрема, увага зосереджена на типових помилках працедавця при масовому скороченні співробітників.

Проте в новинках трудового законодавства є і світла сторона. Однією з вимог Угоди про Асоціацію є спрощення допуску іноземців на український ринок праці. Тому урядом були переглянуті у бік полегшення правила отримання дозволів на працевлаштування іноземців.

Щоб ознайомитися з виданням ЮРИСТ&ЗАКОН, замовте демо-доступ>>

Усі продукти ЛІГА :ЗАКОН, у тому числі і видання ЮРИСТ&ЗАКОН, інтегровані в Єдину інформаційну платформу ЛІГА :ЗАКОН ДЛЯ УСІХ. Замовивши демо-доступ до видання, Ви отримаєте доступ і до Єдиної платформи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини