Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судова реформа - об'єкт пильного увага аналітиків "ЮРИСТ&ЗАКОН"

27 березня 2015, 10:56
892
0
Реклама

Головною темою випуску аналітичного видання "ЮРИСТ&ЗАКОН" № 11 від 26.03.2015 стали питання судової реформи. Автори нашого видання проаналізували різні аспекти набуваючого чинності Закону і наслідку впровадження цих норм.

Найдетальніше розглянуті зміни в процесуальному законодавстві, що стосуються посилення ролі ВСУ в розгляді конкретних справ. Також значна увага приділена тематиці залучення суддів до дисциплінарної відповідальності, у тому числі за ініціативою сторін що розглядається з порушеннями справи.

Крім того, в номері представлений аналіз вже наявної судової практики питанню податкового компромісу. В цілому проаналізовано більше 50 рішень, з яких приблизно половина, - визначення про припинення розгляду судових справ у зв'язку з початком процедури податкового компромісу. Інші - рішення судів за підсумками вже досягнутого сторонами компромісу. При цьому, як правило, йдеться про ситуації, коли платник податків оскаржив НУР, але програв суд першої інстанції і справу на момент ініціації компромісу знаходилося на стадії апеляційного розгляду.

Слід сказати, що рішення апеляційних судів за результатами досягнення компромісу далекі від процесуальної одноманітності, що може таїти в собі риски. Зустрічаються чи як випадки визнання рішень судів першої інстанції, недійсними їх відміни, так і визначення, про закриття виробництва без відміни попередніх судових рішень.

Щоб ознайомитися з виданням ЮРИСТ&ЗАКОН, замовте демо-доступ>>

Усі продукти ЛІГА :ЗАКОН, у тому числі і видання ЮРИСТ&ЗАКОН, інтегровані в Єдину інформаційну платформу ЛІГА :ЗАКОН ДЛЯ УСІХ. Замовивши демо-доступ до видання, Ви отримаєте доступ і до Єдиної платформи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини