Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується встановити термін, на який іноземця, що провинився, виганятимуть з України

19 лютого 2013, 09:09
167
0
Реклама

Законопроектом № 2304 (ініціатор - нардеп-ударовец А. Мочков) пропонується встановити обов'язкова заборона на в'їзд до України іноземців і осіб без громадянства при ухваленні рішення про примусове повернення з України.

Проаналізувавши статтю 26 Закону "Про правовий статус іноземців і осіб без громадянства"депутат дійшов висновку, що заборона відносно подальшого в'їзду до України не несе обов'язкового характеру при ухваленні рішення про примусове повернення ("може супроводжуватися забороною відносно подальшого в'їзду до України строком на три роки"). У свою чергу, при ухваленні рішення про заборону подальшого в'їзду до України строком на 3 року порушується принцип індивідуалізації відповідальності.

Тому пропонується у разі примусового повернення встановлювати обов'язкову заборону відносно подальшого в'їзду до України терміном від 6 місяців до 3 років.

У свою чергу примусове видворення іноземців і осіб без громадянства несе стійкіший суспільно шкідливий характер, і у зв'язку з цим запропоновано рішення про примусове видворення іноземців і осіб без громадянства обов'язково супроводжувати забороною відносно подальшого в'їзду до України терміном на 3 року.

Реалізація таких положень у разі його прийняття, як увеояет депутат в пояснювальній записці, сприятиме обов'язковому виконанню посадовцями своїх обов'язків, а також забезпеченню дієвого механізму відповідальності іноземців і осіб без громадянства за порушення чинного законодавства, а крім того - можливості вибору терміну заборони відносно подальшого в'їзду до України виходячи з характеру правопорушення і особи винного.

Читайте також: У Україні запропоновано ввести подвійне громадянство.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини