Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп хоче легалізувати "сафарі" в заповідниках

18 лютого 2013, 11:00
145
8
Реклама

Законопроектом № 2286 запропоновано змінити ст.18 Закону про природно-заповідний фонд України, щоб в межах нормованого контролю дозволити полювання на територіях біосферних заповідників і інших обьектах природно-заповідного фонду - дозволити екологічний і мисливський туризм.

Уточнюється механізм надання цього права для суб'єктів здійснення мисливської діяльності - узгодження з органами місцевого самоврядування. На думку ініціатора проекту, депутата-регіонала Віталія Барвиненко, ситуацію повинні контролювати органи місцевого самоврядування, які найдетальніше знають ситуацію і проблеми в регіоні.

Це забезпечить формування легального механізму мисливської діяльності, вважає депутат.

Відмітимо, що це вже не перша спроба відміни заборони на полювання в заповідниках, в 2011 році у ВР подавалися законопроекти № 8360 і № 8405. Проти таких ініціатив активно протестували захисники природи, стверджуючи, що багато тварин і птахи, занесених в Червону книгу, можуть зникнути.

Мисливський туризм полягає в стрілецькому полюванні на всіляку дичину, а також в нього входять прогулянки по лісу з метою спостереження за дикими звірами, фото- і відеополювання, трофейна справа, мисливське собаківництво, таксидермия (виготовлення опудал тварин) і тому подібне

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини