Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний комітет ВР підтримує закон про скорочення переліку даних, що передаються працедавцями в служби зайнятості

18 квітня 2012, 11:21
125
0
Реклама

Комітет з питань соціальної політики і праці рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України про адміністративні дані, які подаються працедавцями в Державну службу зайнятості, повідомляє прес-служба парламенту.

Законопроект №10107внесений народними депутатами О. Шевчуком і Я. Сухым, пропонує змінити зміст повідомлення Державної служби зайнятості про наступне вивільнення працівників, виключивши з нього пункти про спеціальність, кваліфікацію і розмір оплати праці.

Крім того, проект передбачає зменшення об'ємів адміністративних даних, які подаються працедавцями в службу зайнятості, і приведення Закону "Про зайнятість населення" у відповідність із Законом "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Комітет підтримує ініціативу про відміну реєстрації працедавців в місцевих центрах зайнятості по їх місцезнаходженню як платників збору до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, оскільки Закон "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" передбачає єдину реєстрацію в Пенсійному фонді України.

Також підтримана пропозиція про зменшенні штрафних санкцій за неподання або порушення термінів подачі даних про заплановане звільнення працівників (від розміру річної заробітної плати за кожного працівника до чотирикратного розміру мінімальної заробітної плати).

При цьому депутати порахували, що зміна термінів подачі працедавцем адміністративних даних про наявність вільних робочих місць (вакантних посад) не щомісячно, а з потреби, може привести до неможливості в повному об'ємі забезпечити виконання функцій, передбачених Законом "Про зайнятість населення".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини