Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ роз'яснив, що підприємствам дозволяється ведення журналу реєстрації касових ордерів в електронному вигляді

17 квітня 2012, 17:49
499
0
Реклама

Національний банк України в листі № 11-117/708-1645 торкнувся питань документального оформлення касових операцій підприємством.

Зокрема, НБУ вказує на те, що підприємствам дозволяється ведення касових документів в електронному вигляді. У тому числі, в електронному вигляді може вестися журнал реєстрації прибуткових і витратних касових ордерів.

Згідно з пунктом 3.11 Положення про ведення касових операцій в національній валюті в Україні прибуткові і витратні касові ордери до передачі в касу повинні реєструватися бухгалтером в журналі реєстрації прибуткових і витратних касових документів. Цей журнал повинен вестися окремо по прибуткових і витратних операціях.

Витратні ордери реєструються в такому журналі після здійснення виплат, вказаних у витратній відомості.

Відповідно до того ж Положення, реєстрація касових ордерів і витратних відомостей може здійснюватися за допомогою комп'ютерних засобів, що забезпечують формування і роздрук необхідних касових документів.

Одночасно в документі "Вкладний аркуш журналу реєстрації прибуткових і видаткових касових ордерів", який формується і роздруковується за відповідний день, забезпечується також формування даних для обліку руху засобів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини