Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужба інтелектуальної власності видала рекомендації по правовому режиму службових творів

10 квітня 2012, 16:53
145
0
Реклама

Державна служба інтелектуальної власності розробила Рекомендації по правовому режиму службових творів, відповіді, що дають, на питання, що виникають при регулюванні правовідносин між авторами і працедавцями при створенні і використанні службових творів.

Створення авторами творів в порядку виконання службових обов'язків в установах, організаціях, на підприємствах - поширена сьогодні практика. Правове регулювання авторського права на службові твори має певні особливості, пов'язані з трудовими стосунками між автором і працедавцем.

У Рекомендаціях висвітлені питання, що стосуються особистих немайнових і майнових прав інтелектуальної власності на службові твори, а також договірних стосунків в цій сфері.

При розробці Рекомендацій враховані пропозиції і зауваження, що поступили від організацій, науково-дослідних інститутів і вищих учбових закладів.

Відповідно до ГК особисті немайнові права інтелектуальної власності на об'єкт, створений у зв'язку з виконанням трудового договору, належать працівникові, що створив об'єкт, тоді як майнові - належать спільно і працівникові, і юридичному або фізичному особі-працедавцеві.

Майнові права інтелектуальної власності на об'єкт, створений за замовленням, належать творцеві об'єкту і замовникові спільно, якщо інше не встановлене договором.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини