Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У пасажирів скасованих рейсів "Аеросвіту" є великі шанси отримати компенсацію від авіакомпанії, - коментар ЮФ "Ильяшев і Партнери"

20 березня 2012, 09:54
766
0
Реклама

"У пасажирів скасованих 15 березня 2012 року в "Борисполі" рейсів авіакомпанії "Аеросвіт" є великі шанси отримати компенсацію від авіакомпанії", - повідомив старший партнер ЮФ "Ильяшев і Партнери" Роман Марченко.

Повітряний кодекс України передбачає, що у разі затримки рейсу до двох годин для рейсів дальністю до 1500 кілометрів і до трьох годин для рейсів дальністю від 1500 до 3500 кілометрів авіаперевізник повинен надати живлення і прохолодні напої, а також два телефонні дзвінки або факс-сообщения.

Якщо така затримка більше 5 годин привела до запізнення на стикувальний рейс, авіаперевізник повинен запропонувати зміну маршруту або відшкодувати вартість квитка упродовж семи днів.

Якщо пасажир вважає, що йому причинний збиток, необхідно звернутися з відповідною заявою в авіаційну компанію. Якщо в такій компенсації буде відмовлено, звернеться з позовом до суду.

"Найчастіше авіакомпанія усіма можливими способами доводить, що її провини в запізненні пасажира на інший рейс немає. Але випадок 15 березня в "Борисполі", коли скасовані були усі рейси авіакомпанії "Аеросвіт", незвичайний, і у транзитних пасажирів є шанс отримати повну компенсацію через суд"- відмічає старший партнер юрфірми "Ильяшев і Партнери" Роман Марченко.

Нагадаємо, 15 березня 2012 року аеропорт "Бориспіль" припинив обслуговування близько 20 рейсів найбільшої української авіакомпанії "Аеросвіт" із-за несвоєчасної оплати послуг аеропорту, як повідомив "Комерсант-Україна".

Рейси "Аеросвіту" з терміналу B аеропорту "Бориспіль" почали затримуватися після 12.00 за київським часом. За даними прес-служби "Борисполя", усього був відкладений виліт близько 20 рейсів. Більшість рейсів були затримані більш ніж на три години, деякі - на шість годин. Вчасно не змогли вилетіти і пасажири код-шеринговых партнерів перевізника : "Днеправиа", Georgian Airlines, "Міжнародні авіалінії України", "Аерофлот", El Al.

У прес-службі авіакомпанії повідомили, що "Бориспіль" припинив обслуговування рейсів авіакомпанії із-за технічного збою при передоплаті. Пізніше оплата була зроблена. "Сьогоднішні затримки привели до значних спотворень графіку виконання ланцюжків рейсів, оскільки у зворотному напрямі в "Бориспіль" повітряні судна також повернуться з великим запізненням, а потім несвоєчасно вилетять з Києва в наступний рейс"- попередили в "Аеросвіті".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини